Les 10+1 aplicacions/plataformes més útils del meu 2013

Adam Fagen C.C.

Adam Fagen C.C.

Aquests són els serveis web i aplicacions que més he emprat en el meu dia a dia d’aquest 2013, la majoria treballen al núvol i això em permet accedir-hi amb diferents dispositius i indrets:

1- Evernote

L’ús que en faig és ampli: des de notes recordatori, magatzem d’arxius, anotacions de reunions, plataforma de treball amb els alumnes, repositori d’articles i materials interessants, capturador de documentació en paper… Al llarg d’aquest any porto creades més de 100 llibretes i 1500 notes, un munt d’informació sempre ràpidament accessible amb el potent cercador.

Enllaçat amb Evernote, també he emprat molt Skitch en qualsevol dels dispositius, amb el que fàcilment es poden “enriquir” imatges.

2- WordPress

És la plataforma que emprem tant per la web de l’escola com pels 14 blogs dels cursos. També en el meu blog personal i alguns dels col·laboratius amb els que hi participo. Els alumnes també desenvolupen el seu blog personal amb WordPress. La seva facilitat d’ús, les eines que incorpora d’edició i col·laboració, i l’automatització del treball al núvol, fa que realment sigui pràctic escriure directament les entrades al WordPress.

3- Blogsy

És el meu complement perfecte a WordPress. Blogsy per iPad, és una app multi plataforma per editar entrades als blogs. El seu ús a l’iPad és molt més complet i fàcil que amb la pròpia app de WordPress. També permet editar a blocs de Blogger, Tumblr… o els allotjats en un servidor. Excel.lent per a crear o revisar continguts dels blocs amb l’iPad.

4- Google Drive

Una de les principals eines que emprem a l’escola per compartir arxius, ja sigui per lectura com per l’edició col·laborariva, tant amb alumnes com amb la resta dels professors o amb l’organització i gestió del centre.

5- Feedly + 6- Reeder

Amb el tancament de Google Reader, tot el meu seguiment RSS va desplaçar-se cap a Feedly, ha estat un canvi fluid, com si simplement s’hagués tractat d’un redisseny de la plataforma…

El meu seguiment RSS el realitzo quasi exclusivament amb l’iPad. D’entrada vaig començar a emprar també la versió app de Feedly, suficient pel qual jo cercava llevat d’algunes opcions de compartir que no oferia. Però degut a un problema, per poder-la usar amb els nostres estudiants, vàrem cercar una alternativa, i aquesta ha estat Reeder. Una de les noves incorporacions d’enguany més reeixides: sincronitza els feeds del teu compte Feedly, agradable disseny, excel·lents serveis associats i lògicament facilitat d’ús. Cal pagar al voltant de 5€ per descarregar-la, però no hi ha dubte que estan altament amortitzats…

7- IFTTT

Una altra fantàstica nova incorporació d’enguany! IFTTT em permet automatitzar fluxos i per tant estalviar temps, algunes automatitzacions que utilitzo:

  • Pujar fotos de l’iPad a Flickr.
  • Guardar els articles que publico a una llibreta d’Evernote.
  • Enviar per correu a un grup de distribució, les notes que especifiqui d’Evernote.
  • Guardar els tuits favorits a Evernote.
  • Crear una acta de reunio a Evernote d’un esdeveniment de Google Calendar.

8- Scoop.it!

Plataforma amb la qual realitzo la curació de continguts entorn l’ús dels ipads i Evernote a l’educació. Permet realitzar de forma àgil un repositori sobre aquests tòpics etiquetant-los per a consultes futures. Alhora automatitza la publicació en xarxes socials dels mateixos i permet l’accés a qualsevol persona. El faig anar amb el bookmarklet del navegador o amb la pròpia app de l’iPad.

9- Hootsuite

La xarxa social més activa i que més empro,  sense cap dubte  és Twitter. Hootsuite em permet fer el seguiment de Twitter i d’altres xarxes com Linkedin o Facebook de forma més òptima, en poder visualitzar diferents timelines en la mateixa pantalla en forma de columnes. També em permet crear missatges des de la mateixa aplicació als diferents comptes.

10Drafts

De tots els que he anomenat fins ara, Drafts és l’únic que no és un servei web o plataforma al núvol. Es tracta d’una app per l’iPad per prendré notes, res més! Pensareu que per això ja està Evernote, i és cert en la majoria dels casos. Draft m’és realment útil per escriure qualsevol anotació sobre la marxa quan no tenim temps per entretenir-nos gaire, us sona? L’app s’obre ràpidament sempre en un full en blanc per fer-hi una nova anotació, això en molts casos ja és un estalvi de temps respecte a altres apps. Posteriorment quan revisarem aquestes anotacions, Drafts ens permet traduir-les en accions enllaçant amb un munt de plataformes o serveis (mail, Twitter, Calendari, Evernote, Dropbox…). Un altre de les incorporacions estrella del 2013.

10+1 – Mailbox

Mailbox és un original gestor de correu que t’ajuda a organitzar els teus missatges com si d’una llista de tasques es tractes. Va aparèixer a començaments d’aquest 2013, i el fet que sols sincronitzes comptes gmail i que no estigués optimitzada per l’iPad, em va fer descartar-la al poc de provar-la. Amb el transcurs de l’any han tret una versió per ipad aprofitant els gestos MultiTouch i la major mida de la pantalla, i també ha obert la sincronització amb comptes ICloud i Yahoo! Això m’ha fet convèncer per aprofitar aquestes festes per donar-li una segona oportunitat. La gestió del correu continua sent una de les tasques més tedioses del dia a dia, i Mailbox podria ser un gran ajut, però això us ho diré en tot cas al 2014!

10 serveis o plataformes que demostren que cada dia el treball al núvol, si més no en el meu cas, és més fonamental. Quines han estat les vostres plataformes o aplicacions més emprades?

Anuncis

I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Arxivat a X PENSAR-HI...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Introduïu la vostra adreça de correu electrònic per a seguir aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Evernote & Educació
Ipad Classroom
%d bloggers like this: